Minnesanteckningar möte KRUT i Reijmyre 13 januari kl 9.00 på Glasbruket
Bo Olls, Regionförbundet
Sissi Westerberg, Konstnärligt ledare (på SKYPE)
Per Josefsson, Engelska magasinet
Kerstin Nordetun, Reijmyre Glasbruk
Jan Hillman, Folketshusföreningen Reijmyre
Christina Bråkenhielm Persson, projektledare
Ann-Britt Nilsson, turismsamordnare
Carl David Söderback, Glasmuseét
Micke Maasing, Reijmyre
Denny Lawroth, Finspångs kommun
1. Gruppen hälsas välkommen till mötet. Sissi Westerberg kopplas upp via SKYPE. Trots att klockan är tre på morgonen i USA ser hon pigg och vaken ut!
2. Christina ger kort resumé av föregående möte och hälsar Denny Lawroth särskilt välkommen.
3. Denny ger kommunens syn på utvecklingen och satsningen i Reijmyre så här långt. Pekar på vikten av samarbete mellan kommunen och olika aktörer varav KRUT projektet är en viktig sådan.
4. Per Josefsson beklagar Bo Petterssons frånvaro och uttrycker vikten av att det omgående hittas en person som kommunrepresentant i ledningsgruppen.
5. Jan Hillman trycker på vikten av att hitta en gemensam målbeskrivning-målsättning med utvecklingen av Reijmyre för att på så sätt få en stabilitet i det framtida arbetet.
6. Bo Ols påpekar att mötesplatserna inom KRUT projektet bygger på aktiviteter och långsiktiga ambitioner. De nätverk som skapas måste på sikt innebära att man arbetar med en gemensam tanke och inkluderar såväl institutioner som enskilda entreprenörer i arbetet. Forskning, utbildning, näringsliv och kultur tillsammans=FUNK modellen.
7. Denny påpekar att lokalbefolkningen måste ha en god syn på sig själva. Kultur i sammanhang skapar dynamik.
8. Sissi tycker att det är viktigt att vi snarast inventerar och kartlägger det som finns i Reijmyre idag. Även andra delar av kommunen behöver involveras.
9. Denny ger exemplet på Gruvspelet i Hällestad där hela bygden engagerar sig.
10. Sissi betonar vikten av uthållighet
11. Ann-Britt informerar om att hemsidan inte är uppdaterad och behöver ses över.
12. Kerstin trycker på vikten av att många fler behöver engagera sig.
13. Per efterlyser samordningsfunktionen i området och ställer frågan: vem är motorn?
14. Denny uttrycker att en ökad attraktionskraft måste vara en målsättning i arbetet och därmed och få fler besökare och en ekonomi som fungerar.
15. Carl David informerar om satsningen från glasmuseet på Reijmyre 200 år under 2010 och samarbetet med Gränslandet, länsmuseet och Sverige glasmuseum.
16. Bo Ols betonar vikten av story telling och ser att hemvändardagar kan vara ett sätt att locka bygdebor till aktiviteterna.
17. Ann-Britt tipsar om Bo Vaasteson som en ev tillgång för ett spel i Reijmyre
18. Bo Ols understryker att Reijmyre bara är en del av kommunen och att det är viktigt med ett helhetstänkande. Kreativitet föds i kris!
19. Per informerar om Engelska magasinets planer inför sommaren 09 och 10 och samarbetet med hemslöjden men också glasmuseet.
20. Jan Hillman föreslår att man försöker få igång kolarkojor och milor som en sommarattraktion.
21. Christina föreslår att ledningsgruppen satsar två dagar omgående för att sätta en gemensam målsättning och vision för det framtida arbetet. Gruppen beslutar att ha en tvådagarskonferens den 2-3 mars kl 12-12. Ann-Britt och Christina får i uppdrag att boka en plats.
22. Gruppen beslutar att ge Ann-Britt i uppdrag att inventera vilka föreningar som jobbar med kulturaktiviteter till nästa gång.
23. Denny återkommer snarast med namn på kontaktperson i ledningsgruppen
24. Ledningsgruppen fastställer mötesarvode till 999 kr för kommande år för de i ledningsgruppen som inte har avlönad tid för arbetet. Reseersättning tillkommer med ickeskattepliktigt milersättning.
25. Mötet avslutas
Vi tackar glasbruket för värdskapet för mötet!
Vid pennan
Christina Bråkenhielm Persson
KRUT i Finspång med Rejmyre som dragare
En arbetsgrupp har skapats för att utveckla en vision för Finspång och Rejmyre med sikte på 2014. Vad vill vi se och var vill vi att Rejmyre ska vara om 5 år? Hur kan det bli verklighet? Arbetsgruppen har kommit fram till en gemensam vision att tillsammans arbeta för.
Vision 2014 innebär en utvecklad ambition och allians mellan politik, näringsliv och kultur i Finspångs kommun. Syftet är att skapa en attraktiv plats där kulturen är kittet.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar